Európai Szolidaritási Testület
2017. júl. 31., SzerkesztőségJelentkezz!
Nézd meg mi ez.

„Az Európai Szolidaritási Testület egy új európai uniós kezdeményezés – célja, hogy lehetőséget teremtsen a fiataloknak arra, hogy egyes közösségek vagy a társadalom egészének érdekeit szolgáló önkéntes vagy egyéb projektmunkában vegyenek részt Európában.

Az Európai Szolidaritási Testületbe 17 éves kortól lehet tagnak jelentkezni, projektmunkába viszont csak a 18. életévüket betöltött fiatalok kezdhetnek.” 

„Regisztráció után adataidat az Európai Szolidaritási Testület rendszerében tároljuk. A szervezetek ebből az adatbázisból válogathatnak, amikor projektjeikhez résztvevőket keresnek. A szervezetek az általuk kiválasztott jelentkezőket felkérik a projektjeikben való részvételre.

Az Európai Bizottság felhívja a szervezetek figyelmét, hogy az Európai Szolidaritási Testület küldetésének és alapelveinek megfelelő projektekhez finanszírozást vagy másfajta támogatást igényelhetnek. Projektjük jóváhagyása után ezek a szervezetek beléphetnek a jelentkezők adatbázisába és kiválaszthatják az igényeiknek leginkább megfelelő személyeket. A végleges döntés meghozatala előtt kapcsolatba lépnek a kiválasztott jelentkezőkkel.

Csak a megfelelően ellenőrzött és akkreditált szervezetek működtethetnek projektet az Európai Szolidaritási Testület keretében és választhatnak ki jelentkezőket az adatbázisból.”

„Elismerésre méltó teljesítmény, ha részt veszel valamilyen projektben az Európai Szolidaritási Testület keretében. A részvétel jól mutat az önéletrajzodban: növeli az esélyeidet a sikerre, mind álláskereséskor, mind felsőoktatási intézménybe való jelentkezéskor. Az Európai Szolidaritási Testületnél olyan tartalmas tevékenységekben vehetsz részt, amelyek hozzásegíthetnek ahhoz, hogy megfelelő, színvonalas állást találj magadnak.

A projektben való részvételről tanúsítványt állítunk ki a számodra, mely hasznosnak bizonyulhat, amikor állást pályázol meg, vagy oktatási intézménybe jelentkezel.”

részletek: http://europa.eu/youth/solidarity_hu