Élőkönyvtár
2012. márc. 12., Szerkesztőség

Ebben a különleges könyvtárban a könyvek megelevenednek. Könyvként élő személyeket kölcsönözhettek ki, akikkel fél-egy órát beszélgetve életútjukról, elveikről, nehézségeikről, vagy épp különbözőségükből személyes benyomásokat és tapasztalatokat szerezhettek, véleményt formálhattok. A könyvek mesélnek, de Te is felteheted saját kérdéseidet. 

A könyvek listáját hamarosan közzétesszük. A köteteket előjegyezhetitek.

HOGYAN MŰKÖDIK AZ ÉLŐ KÖNYVTÁR?

Az első látogatás alkalmával - akár csak egy igazi könyvtárba - „beiratkozol” – ez azt jelenti, hogy elfogadod az élő könyvtár szabályrendszerét és kapsz egy OLVASÓJEGYET. 

A könyvtárban megtalálható könyvekről találsz egy KATALÓGUST, amiből kiválaszthatod, melyik könyvet szeretnéd kikölcsönözni. 
Egyszerre csak egy könyvet vehetsz ki - maximum egy óra hosszára.
A könyvet ugyanolyan állapotban hozd vissza amilyenben kikölcsönözted. Tekintettel arra, hogy élő könyvekről beszélünk ez alatt azt értjük, hogy ugyanolyan fizikai és lelkiállapotban kell visszaszolgáltatni őket. A könyv állapotának megőrzéséért az olvasó felel!
Az olvasó elfogadja, hogy a könyv bármikor megszakíthatja a beszélgetést, ha úgy érzi, hogy az olvasó nem megfelelő módon bánik vele, méltóságát sérti.

Várunk a könyvtárban, legyél te is olvasónk!