Viselj maszkot zárt térben, tömegben!
2022. okt. 26., Szerkesztőség

Nem is feltétlenül a saját érdekedben, de a szülők, nagyszülők, vagy akár a tanárok miatt, zárt térben érdemes visszatérni a maszkviseléshez.

Elég egy jól záródó sebészi maszk, vagy persze még jobb egy FFP2-es típusú. A textil- vagy szelepes maszkokat felejtsd el! A textilen minden átmegy, a szelepes meg éppen a környezetet nem védi.
Nem csak a Covid miatt, hanem sok más légúti vírus terjed. Mostanában már leginkább az influenza. Hallani is, hogy sokan tüsszögnek, köhögnek, betegek.
Januári információ, hogy a köhögés sokáig, mindenképpen hetekig tarthat az idei télen. Ennek ellenére az antibiotikum csak ritkán indokolt, hiszen ezeket a tüneteket leginkább vírusok okozzák. Önmagában egy elhúzódó köhögés még nem aggasztó. De ha új tünetek, visszatérő láz, levertség, megváltozott köhögés, vagy valami más tünet is jelentkezik akkor érdemes újra orvoshoz fordulni.
 
Ami még lényeges: órák között szellőztessetek!! Ehhez nem elég kinyitni egy-két ablakot, kereszthuzat kell és akkor rövid idő alatt kicserélődik a levegő, de nem hűl ki teljesen a terem.
 
Vigyázzatok magatokra de egymásra is!