Nem félünk a farkastól...
2019. dec. 31., Bolgár Fanni

„Nem félünk a farkastól, nem esz meg, csak megkóstol…” 

Edward Albee világhírű darabjának gyermekmondókája sajnálatos módon nem helytálló egy mai fiatal számára. Igenis, féljetek csak a farkastól!

Ki az közülünk, aki nem fejcsóválva és szemeit forgatva hallgatja apáink szavait, amikkel figyelmeztet bennünket az éjszakai élet veszélyeiről? „Nehogy elfogadj bármilyen italt is egy idegentől! Akármit beletehetnek, te pedig észre sem veszed, és a végén megerőszakolnak és talán rosszabb is történhet veled!” Te ilyenkor csak kineveted, hogy „hagyjál már apu, nem egy utolsó kocsmába megyek egy sötét sikátorba… tele lesz a hely, ilyen úgyis csak a buta lányokkal történhet meg…” Ezzel a hozzáállással szülőapád nem tud mit kezdeni, úgyis elenged szórakozni ő pedig nyugtalanul hánykolódik az ágyban, amíg haza nem érsz. Ha szerencséd van, akkor talán megköszönheted neki ezeket a szavakat másnap.

Lili 20 éves, csinos budapesti lány. Életvidám természete és vagány stílusa miatt sok ember kedveli és felfigyel rá. Egyik barátnőjével két éve egy fővárosi underground szórakozóhelyen voltak egy koncerten. Iszogattak, táncoltak a tömegben, teljesen átlagos éjszakának indult a dolog. Egyszer csak egy Lili mellett bulizó fiatal fiú kért a lánytól egy cigarettát, ő adott neki és táncolt tovább a barátnőjével. Később egymásra mosolyogtak, mire pár perc múlva a srác mondta, hogy hoz neki egy italt. „Szimpatikus volt, lazának tűnt, igent mondtam – végülis udvarias volt, hogy meghívott valamire”- gondolta ő. Meg is kapta az ígért italt, beleivott és buliztak tovább. Barátnője, Eszter kicsit távolabb sodródott tőlük, nem akart belezavarni a képbe. Lili az első pár korty után kezdte furcsán érezni magát, szédelgett, elhomályosult a látása. „Nem értettem, hogy mi történt velem. Meg akartam kapaszkodni valamiben, azonnal eltűnni onnan. Ránéztem a fiúra, ő pedig mosolyogva integetett nekem, várva, hogy összeessek. Ha Eszter nem lett volna ott, ki tudja, mi történhetett volna…”

Lili elbotorkált a női mosdó felé Eszter segítségével, aki szerencsére időben észrevette a bajt, és megfenyegette a fiút, hogy ráhívja a rendőrséget, ha nem tűnik el onnan azonnal – mivel már elindult a mosdó felé Lili után, hogy ki tudja hova vigye el és mit műveljen vele.

Szerencsére Lili apukája állatorvos és jól tudta, hogy ilyen esetben koffeint kell bevinni a szervezetbe. Otthon, egy jó adag erős kávé után Lili elaludt, de a neheze csak ezután következett. Pár óra múlva sikoltozva ébredt, akkora fájdalmai voltak. A szülei azonnal kórházba vitték, ahol 8 infúzió lefolyása után kezdte jobban érezni magát. A szervezetében  többféle tudatmódosító szert mutattak ki. Az orvosok is mondták, hogy Lilinek nagy szerencséje volt, hogy túlélte.

Ebből az esetből is látszik, hogy tényleg senkiben nem szabad megbízni, akármennyire szimpatikusnak tűnik is. És, hogy ilyen esetek nem „csak a buta lányokkal” történnek, akár Te is lehetsz a következő.

Szólj hozzá a fórumban:
http://www.tinivagyok.hu/forum/topic?f=15&t=9&sid=0f1dedb0a4db1d198fe34c8fcabd40ff