Elérhető a felvételi tájékoztató és a meghirdetett képzések

Elindult a 2016-os általános felsőoktatási felvételi eljárás: 2016. február 15-ig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre.

Önkénteskednél?

Elindult a kormány honlapja, ami hazai és külföldi önkéntes lehetőségeket kínál.

Movember

A kezdeményezés neve a moustache (bajusz) és a november szavakból származik, amiből ki is derül a lényeg: november hónap folyamán a férfiak megnövesztik a bajszukat, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a férfiak egészségét érintő komoly problémákra, elsősorban a prosztatamegbetegedések, a prosztatarák magas arányára.

De hogy is kezdődött?

2003-at írunk, amikor Adam Garone ausztrál lakos a hátsó kertjében egy csapat férfi a vasárnap délutáni sörözés közepette nosztalgiázik a '70-es évekről. Legnagyobb fájdalmuk, hogy az akkori macsó vonulat - a BAJUSZ - szőrén-szálán eltűnt. A hülyeség akkor az igazi, ha csoportosan csinálod; így a srácok fogadásból úgy döntenek, hogy egy hónapon keresztül bajszot növesztenek. Barátok, barátnők és család megvető kereszttűzében megszületik a terv; a viccnek indult kihívás elkötelezettségé alakul. A 30 napos novemberi bajuszborotválási tilalom a következő évtől már arra vált hivatottá, hogy a férfiakat érintő legsúlyosabb egészségügyi problémák elleni harcot hirdesse az arcon.

Hogy ne váljon alkohollal elillanó felelőtlen kijelentéssé, már ekkor kőbe vésik a Movember szőrszálhasogató szabályait.

Magyarország 2015-ben már hetedik alkalommal csatlakozik a nemzetközi Movember mozgalomhoz. Novemberben ingyenes programokkal és kedvezményes szűréssel népszerűsítik a kampányt, a Movember Hungary zárásaként pedig a hónap végén hivatalos Bajusz Party-val ünnepel. Hírességek egész sora csatlakozott idén is a kampányhoz. 

     kép forrása: magyarbajusz.huADD HOZZÁ AZ ARCOD – NÖVESSZ BAJSZOT!

A program

Férfi szakasz: Az 5 1 alapszabály:
• Regisztrálj a Movember hivatalos oldalán a közösségbe és a november 1-jét egy frissen borotvált arccal kezdd.
• Minden résztvevőnek kötelessége bajszát megfelelően ápolni a növesztés ideje alatt.
• Ne csalj! - A szakáll most nem játszik, és kamu bajszot sem ragaszthatsz. (A bajusz nem érhet össze az állon, mert ez kecskeszakállnak minősül)
• Nagyon fontos: minden Movember-résztvevő kötelessége, hogy egész novemberben úriember módjára viselkedjen.
• Használd a bajszod mágikus erejét, hogy beszélgetést kezdeményezz a férfiakat érintő problémákról, vagy, hogy nőket csábíts el az elkötelezettségeddel.
• Élvezd a „No Shave Movember záróbulit" (országszerte több szórakozóhelyen)!

Női szakasz:

• Ne növessz bajszot!
• Biztasd a bajszos férfiakat egy mosollyal vagy egy kacsintással, hogy tudják, egy csapatban játszotok.
• Élvezd a „No Shave Movember záróbulit" (országszerte több szórakozóhelyen)!

forrás: http://hellomagyarok.hu/program/a-legszorosebb-honap-az-evben-movember 

harcot hirdesse az arcon