Egészségnap a Kürtben
2014. márc. 21., Kiss Évi

Március 19-én a XI. kerületi Kürt Gimnáziumba hívtak minket egészség- napjukra, amelyet előadóként is legalább annyira élveztünk mint a gimnazisták. :)

A fogadtatás, és a vendéglátás csupa pozitív tapasztalattal gazdagított minket, ahogyan az iskola hangulata, az egészség-nap jól-szervezettsége, színes és mozgalmas programjai is. Örömmel portyáztuk mi is kíváncsiskodva végig az iskola folyosóit és az udvart.

Jó volt látni a lelkesedést az aktivitást az "egészséges" tavaszi zsongást!

Nagyrészt kilencedikesekkel találkoztunk az óránkon, akikkel ráhangolódásképp a 15 éves magyar fiatalok szokásairól - egészségmagatartásáról - töltöttünk ki kvízt. Érdemes volt ügyeskedni, hiszen az első 3 legjobban tippelő egy-egy pendrive-val gazdagodott. A közös játék után az egészség fogalmát holisztikus szemléletben alkottuk újra, alaposan kivesézve és végiggondolva komplexitását, lelki, testi és szociokulturális vonatkozásait. Megvizsgáltuk hogyan kapcsolódik a modern egészség-felfogás képébe az önidentitás, mint kulcsfogalom, miért van kiemelten fontos szerepe a stressz-megküzdő stratégiáknak, és hogy összességében hogyan tehetünk saját belső egyensúlyunk megteremtéséért a legtöbbet.



A fotok az iskola facebook-oldaláról származnak, köszönet érte!
https://www.facebook.com/pages/Kürt-Alapítványi-Gimnázium/124061127706734

EgészségNap a Kürtben

Meghívó

2014. március 19-én, szerdán Egészségnapot tartunk a Kürtben.Délelőtt a testi és lelki egészséggel foglalkozó szakembereket és szervezeteket látunk vendégül, délután pedig kipróbáljuk a gyakorlatban is a frissen szerzett tudásunkat.
Ízelítő a programból:
Emberbarát Alapítvány, Strokeinfó Alapítvány, Egy Csepp Figyelem Alapítvány, Ételallergia Portál, Élelmiszerbiztonság (Eisberg Kft.), Magyar Táplálkozástudományi Társaság
Játék határok nélkül - sportvetélkedő
Ki mit tud? - Az egészségről
Az egészséges Kürt – iskolabejáró szabad portya
Mindent a maga helyére – szelektív kukák díszítése
SalátaParty – salátakészítés az Eisberg Kft. támogatásával
A reklám helye - filmkészítés
Természetes főzőshow – Magdala Gyermekekért Alapítvány
Kürt TeaParty – a Gárdonyi Teaház újdonságaival
Adjunk mindenkinek esélyt az egészségesebb életre!
Hozz magaddal szerdán egy müzliszeletet, amelyet eljuttatunk a ceglédi Várkonyi István Általános Iskola és Óvoda Örkény úti tagintézményének nehéz sorsú óvodásainak!

Az EgészségNap 8:30-tól 14:00-ig tart.
Kényelmes ruházat ajánlott, a kedvenc bögrédet hozd magaddal a teázáshoz!