Újévi tippek
2024. jan. 1., Szerkesztőség

Ha még nem tűzted ki az újévi fogadalmad és van hozzá kedved, tedd meg!

Ehhez adunk tippeket.

1. Pozitív életszemlélet. Minden történésben a pozitív lehetőségeket látom, még akkor is, ha látszólag a helyzet negatívnak, esetleg reménytelen tűnik.

2. Helyes időgazdálkodás. Nekem is naponta huszonnégy óra áll a rendelkezésemre, amelyet a leghatékonyabban ki is használok. Felismerem, hogy minden perc, minden másodperc számít, és nem hagyom kárba veszni őket.

3. Türelem. Minden célnak megvan a megvalósításához szükséges időtartama. Tisztában vagyok azzal, hogy a türelem sikerhez vezet, a türelmetlenség pedig sikertelenséghez. Ennek tudatában pedig a türelmes utat választom.

4. Fontossági sorrend betartása. Feladataim közül mindig a legfontosabbakkal és legnehezebbekkel kezdek. Amikor ezekkel készen vagyok, csak akkor kezdek neki a kevesebb erőfeszítést igénylő, kisebb feladatok elvégzéséhez.

5. Egészséges életmód. Legalább két liter vizet iszom naponta. Cukros és sós ételeket kerülöm, a nassolást nem viszem túlzásba. Minden nap mozgok fél-egy órát intenzíven.

Fogadalmakat akkor érdemes tenni, ha valóban úgy érzed, hogy szeretnél nagyon komolyan változtatni valamin. Ha csak azért fogadod meg, mert ez a szokás, vagy mert a barátaid is ezt teszik, az jó móka lehet, de nem sok értelme van.

A komolyan vett fogadalomra emlékeztetheted magad azzal is, hogy felírod valahová.