Olimpiai visszaszámlálás…
2012. jún. 1., Dudás Marietta

A sportban elért siker erősíti az önbizalmat, rangot ad a közösségben, az átlag feletti sportteljesítmény még kiugrási lehetőséget is biztosít.

Gondolj arra, hogy mit jelent egy kerekes székes ember számára, ha sportteljesítményei révén kimozdulhat, hazai és nemzetközi, sőt világversenyekre, paraolimpiára utazhat.A sportteljesítményekkel egy fogyatékos ember is el tudja magát fogadtatni a társadalommal, ő is lehet példa épek és fogyatékosok számára egyaránt.A fogyatékosok társadalmi integrációjának fontos feltétele, hogy az épek ne sajnálattal, szánalommal tekintsenek rájuk, és ne is idegenkedjenek tőlük.

A fogyatékos gyerekek számára a mozgásnak, a sportnak az egészségmegőrzésen túl fokozottabb személyiségfejlesztő szerepe van. Fontos, hogy minél több fogyatékos gyereknek is legyen módja délutánonként intenzíven sportolni a diáksportkörökben vagy a napköziben. Fontos, hogy megszeressenek egy-két sportágat, s minél több versenyen mérhessék össze erejüket, tudásukat hasonló korosztályú és állapotú gyerekekkel.Ezáltal ők is olyan pozitív élményhez tudnak jutni, amely újrarendezi, élménnyel, hittel tölti meg az életüket.

Kezdődik az olimpiai visszaszámlálás, azt követően pedig indul a Paralimpia. Ismered a paralimpiai sportágakat is?