Sportolni jó! - kampány
2012. máj. 29., www.sportolnijo.hu

Már most az olimpia lázában ég az ország, és a legtöbben közben elfelejtik, hogy mi magunk is hétköznapi bajnokok vagyunk. Pedig nem is kell sokat tennünk ahhoz, hogy egészségesebbnek és vidámabbnak érezzük magunkat. A Médiaunió Alapítvány ezért idén a sportolás fontosságára hívja fel a figyelmet.

A Médiaunió kuratóriuma több száz beérkező témajavaslat közül választotta ki a 2012-es év kampánytémáját. Mivel több felmérés is igazolja, hogy a társadalom többsége nem, vagy csak nagyon ritkán mozog, a kampány a sportolás fontosságát kívánja hangsúlyozni.

Legfőbb célja, hogy a sport iránti lelkesedés ne vesszen el, hanem olyan energiává alakuljon át, amit a mindennapi emberek saját életük jobbá tételére használhatnak fel. A foci-EB és az olimpia évében a Médiaunió szeretné felhívni az emberek figyelmét arra, mennyire fontos, hogy mindenki kezdjen el rendszeresen sportolni, saját egészsége, jó közérzete, boldogsága érdekében.A kampányt idén is – listaáron számolva – közel egymilliárd forintnyi médiafelületen valósítja meg a Médiaunió Alapítvány, ami azt jelenti, hogy jelenleg „A sport mindenkié!” az ország legnagyobb társadalmi célú kampánya 2012-ben! Elemei közt szerepel ingyenes vagy kedvezményes áru edzések megszervezése országszerte, sportszínpad felállítása Budapest egyik forgalmas helyén, fotó-, videó- és cikkíró pályázat, amelyek zsűrizése után a legjobbak ajándékcsomagot kapnak.2012. május 17-től már elérhető a kampány Facebook-oldala, illetve a www.sportolnijo.hu portál, május 21-től pedig a kampány első tv-bejátszása is látható. Ettől a naptól rádiócsatornákon, napi, heti, havi lapokban és honlapokon is találkozhatnak a Médiaunió kampányával. A sajtóközleményeket és a különleges, motivációs beszédeket bemutató videoanyagokat a www.sportolnijo.hu oldalon tekinthetik meg.

küldd be, te hogy sportolsz!

Egy kép néha többet mond ezer szónál. De a szavaknak is örülünk.

Arra kérünk, hogy küldj egy levelet, egy fotót vagy egy videót arról, hogy te miért és hogyan sportolsz!

A beérkezett anyagok felkerülnek a honlapra és a kampány Facebook oldalára, a legötletesebb alkotások beküldői között pedig heti rendszerességgel ajándékokat sorsolunk ki. 

 A Médiaunió idén több nagyszabású sportrendezvényen is részt vesz, ezekről az Eseménynaptár oldalon tájékozódhatsz. Ha megkeresed a Médiaunió fotófalát és fényképet készítesz előtte, szintén ajándékot kaphatsz.

Kampányvideok: