"Eső programok" otthonra
2022. nov. 22., Nagy Krisztina

Éppen rossz az idő, és nincs kedved kimozdulni otthonról? Néhány ötlet, hogy mivel üsd el a szabadidőd.

A mindenképpen elkerülendő időtöltés az, hogy egész nap ülsz a gép előtt, és üveges tekintettel kattintgatsz.

Ötletek, hogy mi mást lehet csinálni:
- Ha megnézel egy két filmet, ami már rég óta érdekel, értelmesebb, mint a cél nélküli netezés. Ha esetleg a barátaid szívesen kimozdulnak a rossz idő ellenére, hívd át magadhoz őket egy kis házimozizásra!

- Olvass, mert olvasni igenis jó, bárki bármit is mond. Lehetőleg az olvasás ne merüljön ki lökött „csajos” magazinokban. Ideje keresni valami könyvet, vagy ismeretterjesztő magazint, akár az interneten!

- Ha szorult beléd kreativitás, csalogasd elő, például rajzolgass, írj, vagy próbálj ki bármilyen olyan technikát, amire eddig nem volt időd. Biztos a legtöbb házban ledugva vannak valahol gyöngyök, színes papírok, vagy bármi, amiből össze lehet hozni valami érdekeset. Ilyenkor is érdemes körülnézni a neten, rengeteg kreatív ötlettel teli oldal van, hol a legegyszerűbb alapanyagokat elég felhasználni.
Amennyiben van rá érdeklődés szívesen megosztok én is ezen az oldalon olyan technikákat, amikkel szívesen töltöm az időt.

- Fejts keresztrejtvényt. Én például nagyon szeretem, mert némelyik rendesen meg tudja dolgoztatni az agyat. Minden bizonnyal van otthon valamilyen újság, amiben akad egy-két rejtvény.

- Ha már úgy érzed, régóta ráférne a szobádra egy kis rendrakás, akkor hajrá! Esetleg át is rendezheted, feldobhatod valamivel, ha már a kreativitásnál tartunk.

- Ha szeretsz sütni-főzni, próbálj ki valami szimpatikus új receptet, ezeknek is kifogyhatatlan tárháza az internet.

- Pihenj. Nem kell átaludni az egész napot, de néha bizony jól jön az embernek, ha egy kicsit csak úgy heverészhet, nem foglalkozva semmivel.

- Gondold végig, milyen dolgok vannak, amik mindig a „majd ha…” kategóriába kerülnek. Ha bármelyiket tudod otthon csinálni, ne habozz!

- És végül, de nem utolsó sorban, beszélgess az a szintén otthonülő családtagokkal, csináljátok közösen a fent felsorolt programok bármelyikét! :

Ha bárkinek van még valami ötlete, mivel lehet (lehetőleg értelmesen) eltölteni otthon az időt, írja meg!