Meddig várj
2024. máj. 24., Gallay Bence

Meddig érdemes várni a párodra, ha te már szeretnél valamit, ő pedig még várna vele?

Ezt a cikket szerintem röviden tömören el lehetne intézni: addig várj, amíg a párod szeretné. Ideális esetben (bár sajnos manapság nem feltétlen ez az általános) szeretitek egymást, és ezért bármit megtesztek egymásért, úgyhogy ha kellő türelemmel vársz, előbb-utóbb a párod is fel fog készülni az adott dologra lelkiekben.Sajnos mostanában rengeteg oldalon lehet olvasni olyan cikkeket, hogy „10 trükk, hogy rávedd a párod” meg hasonlók… Néha ezek között is van értelmes tanács, de sajnos nagyrészt szerintem annyit lehet elérni velük, hogy ráerőszakolod a párodra a dolgot, és csak azért megy bele, hogy végre nyugton legyél.Néhány példa, hogy miért kellhet várni:

Az első csók
Bizony ez se megy mindenkinek rögtön, és nem is szabad siettetni. Hallottam már esetről, hogy az első csók jóval a kapcsolat kezdete után csattant el, de legalább már mindketten fel voltak rá készülve.
Addig szerintem fölösleges vele próbálkozni, amíg olyan problémákkal szenved az ember, hogy „mi lesz, ha nem csinálom jól” meg hasonlók… :)

Szex
Ez pedig az a téma, ahol azt mondom, igen is kell várni! Nem tartom jónak azt, hogy ma rengeteg birka egy egyhetes kapcsolatban már nemi életet él…
Az emberek az esetek nagy részében csak az után nyílnak meg egymás előtt teljesen, hogy már párkapcsolatban vannak, és ilyenkor igenis kell idő, hogy megismerjék egymást.Ha még nem ismeri egymást a két fél, teljesen fölösleges nemi életet élni. Amíg nem vagy benne biztos, hogy ő az igazi, addig várhatsz. Persze itt ma már szóba jöhet az is, hogy azért kell várni a párodra, mert még testileg éretlen… Sajnos ez is előfordul, és én személy szerint nem tartom jó dolognak, ha valaki tizenegy-két éves korában már nemi életet él. Ahány ilyen ismerősömmel beszéltem, egyik sem emlékszik szívesen vissza azokra az időkre (saját tapasztalat ilyen téren meg szerencsére nincsen). Olyat is hallottam már, hogy valaki azt mondta, hogy esküvőig akar várni vele. Ha igazán szereted, akkor megvárod. :)

Család megismerése
Olvastam itt már olyan problémát is, hogy valakinek a párja nem akarta megismerni a családját. Ez szerintem megint egy olyan dolog, hogy ha szeretitek egymást, akkor tudjátok, hogy előbb utóbb úgyis meg kell ismerni egymás szüleit és testvéreit legalább. Persze, ha még csak 1-2 hete jártok, akkor még fölösleges, olyankor még nyugodtan foglalkozzatok kettőtökkel.

Ez csak néhány példa, de ha van valami egyéb kérdés, akkor írjatok a forumba nyugodtan!:)

Fórum

Igazából mindig, ha valamiért várni kell, a lényeg hogy legyél türelmes a párodhoz. Ha pedig valamit nagyon nem akar, akkor biztos van annak valami oka. Tehát beszélj vele róla és akkor esetleg, ha pl. egy korábbi sérelem miatt van, meg tudod nyugtatni, vagy szimplán attól is megkönnyebbülhet, hogy elmondja neked.
Abban az esetben, ha nem hajlandó elmondani, akkor próbálj meg rákérdezni egyszer-kétszer később is, ha pedig akkor sem, akkor sajnos meg kell kérdőjelezni a párod beléd vetett bizalmát…

Összegzésképpen, biztos vagyok benne, ha valamiért várni kell a párodra, és türelmesen kivárod, nagyon örülni fog neki, és jelentős előrelépést hozhat a kapcsolatotokban. :)