„Szeretlek!”
2011. szept. 28., Nagy Krisztina

Már nem egy cikket olvastam különböző tini- vagy női oldalakon, amikben azzal kapcsolatban megy a problémázás, hogy ki mikor mondja ki a „varázsszót”:  Szeretlek!

Aki szeret valakit, az ki is tudja mondani.  (Már ha nem néma az illető, nem akarok senkit megbántani…)Röviden ennyivel le is tudnám zárni ezt a témát, na de kicsit boncolgassuk, ha már erre van igény a „nagyvilágban”.  

A legröhejesebbek az ilyen típusú praktikák:  4 tipp, hogy azt mondja "Szeretlek!" Ilyen komolyan van, rá lehet keresni, ha valakit érdekel… De könyörgöm, mi ez, hogy szó szerint ki akarják csikarni az emberből?! Ha már mindenféle „cselhez” kell folyamodni, az régen rossz.  

 „Az a bizonyos szeretlek az egyik leggyakoribb problémaforrás férfi és nő között.”Komolyan ez lenne a leggyakoribbi probléma? Vagy éppen azért ilyen nagy probléma, mert a miédia, az összes szenny romantikus film ezt sugallja? Fel nem tudom fogni, mit lehet ezen szenvedni. Jó, jó, persze akkor biztosan lehet, ha a célszemély nem mondja. Ez esetben viszont szerintem igenis probléma lappang a háttérben.

Milyen problémák lehetnek?

Azért nem mondja, mert…

…már nagyon megbántották az életben, ezért fél a csalódástól, és visszahúzódó 
…önbizalom hiányos, és nem meri felvállalni az érzéseit.  
…egyszerűen nem is szeret

Az utolsót leszámítva mindkettő olyan, amin túl lehet lépni, ha valóban szeret! Szerintem egy pasinak sem nehezebb kimondani, mint egy nőnek, ha az érzés valódi.Ne görcsölj az első hetekben, amíg ismerkedtek! Viszont ha már túl vagytok az ismerkedésen, akkor elkezdhetsz azon gondolkodni, hogy a fentiek közül melyik lehet a probléma… Ha már valóban párkapcsolatban vagytok, nem szabadna, hogy az önbizalomhiány, vagy a múltbeli sérelmek gondot okozzanak…

Na persze az éremnek két oldala van! A mai világban sajnos nem szabad készpénznek venni azt sem, ha a fiú állandóan hajtogatja, hogy „Szeretlek!”. Gyakran előfordul ugyanis, hogy a pasik visszaélnek a „varázsszóval”, és így próbálják ágyba csábítani a lányokat. Mondjuk, aki nem veszi észre, hogy a pasi ilyen aljas görény, az véleményem szerint elég birka lehet.

A szeretetet nem lehet megjátszani. Azt vagy lehet érezni, vagy nem. És aki valóban szeret valakit, annak nem okozhat problémát, hogy ki is fejezze!

Több hasonló stílusú cikket a http://teenagers.gportal.hu oldalon olvashattok tőlem. 
A kis birka rajzok is oda kapcsolódnak, amik néha fel fognak bukkanni itt a cikkeink kapcsán, ha többet szeretnél tudni róluk, kattints a linkre!

Ne legyél B.I.R.K.A.!