Ha a barátaid nem csípik a csajodat/pasidat...
2024. máj. 7., Várnai Dóra

Olykor előfordulhat, hogy a barátaid nem igazán szeretik a partneredet bizonyos okok miatt és ezt nyíltan meg is mondják neked.

Nem erőltetheted rá a szerelmedet a barátaidra, de lehet, hogy csak egy kis időbe telik, amíg meglátják a szerelmedben azt, ami miatt te is megkedvelted. És az is lehet, hogy a barátaid éppenséggel látják, amit te nem látsz, hiszen ahogy mondják a szerelem vak, elfogult.

Ne vedd félvállról, ha a barátaid kifejezik ellenszenvüket az új csajod/pasid iránt: a kapcsolatok jönnek-mennek, és amikor véget érnek, akkor a barátaid lesznek ott. Persze az is lehet, hogy a barátaid nem ítélik meg helyesen a szerelmedet, mert előítéletesek vagy rossz tapasztalataik voltak.

Miért vannak a barátaid az új szerelmed ellen?

Ennek sok oka lehet. Mik a leggyakoribbak?

  • Tényleg nem szimpatikus nekik.
  • Nem szeretnék, hogy mással több időt töltsd.
  • Nekik sincs senkijük, nem szeretnék, ha neked lenne, mert akkor másról beszélnétek, más dolgokat csinálnátok.
  • Valójában az nem tetszik nekik, hogy te is egy kicsit megváltoztál (ami amúgy természetes egy kapcsolat hatására).
  • Az is lehet, hogy féltenek téged a kapcsolattól általában vagy konkrétan ettől a partnertől.

Mit tehetsz, ha két tűz közé kerültél? Szakítsd a szerelmeddel, mondván a haverok a legfontosabbak? Vagy inkább a partneredet válaszd, hiszen a szerelem vagy a szex mégiscsak fontosabb?

Gondold át a következőket, hátha segítenek abban, hogy jól egyensúlyozz a számodra fontos személyek között!

Próbáld meg a barátaidnak elmagyarázni, hogy így döntöttél, ezt az embert választottad és előbb-utóbb ők is látni fogják, hogy miért.

Lehet, hogy a barátaid nem látják azokat a jó tulajdonságokat, amiket te megláttál a másikban. Időbe telhet, mire ők is észreveszik. A te dolgod, hogy elmondd nekik, miért őt választottad. Később lehet, hogy örülni fognak, hogy kitartottál a döntésed mellett, főleg, ha a kapcsolat jól működik.

Ne kényszerítsd a barátaidat arra, hogy szeressék a csajodat/pasidat!

Ezzel tényleg hibát követnél el. A többiek úgy éreznék, hogy főnökösködsz és parancsolgatsz nekik. Ehelyett inkább adj alkalmat arra, hogy a szerelmed találkozzon a barátaiddal és megismerjék egymást. Idővel fokozatosan megkedvelhetik, amint látják, hogy barátkozik másokkal és meg tudja mutatni azokat a jó tulajdonságait, amik kezdetben rejtve maradtak.

Legyen továbbra is időd a barátaidra!

Mivel a legfőbb ok, amiért nem szeretik a barátaid a partnered, az lehet, hogy félnek, hogy elhanyagolod őket, ebből az következik, hogy ezt a félelmet úgy tudod oldani, hogy továbbra is törődsz velük. Az is igaz, hogy ha valaki épp szerelmes, akkor olyan helyekre sem a haverjaival megy szívesen, amiket nagyon kedvel. Ilyenkor a többiek azt hiszik, hogy új barátnőd vagy barátod egyenesen lebeszél arról, hogy velük legyél. Ha időnként a barátaiddal is csinálsz programot, akkor téged és az új szerelmedet is jobb fejnek fogják tartani.

Figyelj oda a barátaid őszinte véleményére!

Néha a barátaid másmilyennek látják a partneredet, mint te.  Lehet, hogy ők látják helyesen, hogy például nem lesz komoly a kapcsolatotok. Ha ezzel szembesítenek, az általában nem esik jól, de néha felébreszti benned a saját elnyomott gyanúdat is. Előfordul, hogy a barátaidnak nincs igaza, de akkor is fontos rájuk odafigyelni. Ők már akkor is ismeretek téged és veled voltak, amikor a kapcsolatról még szó sem volt. Szóval tudnak rólad ezt-azt, láttak már boldognak és szomorúnak is.

És mikor van tényleg igazuk?

Már írtunk arról, hogy miről ismered fel, ha egy kapcsolat nem teljesen egészséges. Például, ha a partnered kisajátítóan viselkedik, ellenőrizget, vagy azt kéri, hogy ne találkozz a barátaiddal, add fel az eddigi dolgaidat. Lehet, hogy ezeket a jeleket, amik egy beteges-bántó kapcsolathoz vezetnek, a barátaid hamarabb és pontosabban észlelik.