Szex, szex, szex…
2024. máj. 27., Nagy Krisztina

A tini oldalak túlnyomó része rengeteget foglalkozik a szexszel. Ezzel nincs is baj, na de minek kell minden tiniben azt az érzést kelteni, hogy ha nem veszíti el minél előbb a szüzességét, akkor már nem teljes értékű ember?

Természetes dolog, hogy serdülőkorban megnő az érdeklődés a szex iránt, úgyhogy nem is baj, hogy vannak különböző ismeretterjesztő cikkek, amiben igaz, hogy néha óriási baromságokat is összehordanak, de vannak köztük hasznos dolgok is.
Meg kell válogatni az embernek, hogy milyen oldalakról informálódik! Mielőtt bármit is túl komolyan vennél egy oldalon találtakról, nézz körül, gyűjts információkat, hogy van-e bármilyen egészségügyi vonatkozása, vagy csak egy egyszerű, tini oldal, amiket tinik/fiatalok szerkesztenek. Lehet, hogy most úgy tűnik, magam ellen is beszélek, de higgyétek el, pl. nemi betegségekről, védekezésről mindig jobb egy MEGBÍZHATÓ oldalról tájékozódni!
Azt utálom, amikor már szó szerint azt sulykolják az emberbe, hogy 18 év alatt el kell veszíteni a szüzességét, különben „gáz vagy”. Ezt most nem kifejezetten a tini oldalakra értem, hanem a filmekre, médiára, és természetesen az idióta osztálytársakra. Ez a „gáz hogy szűz vagy” valahogy belengi az egész világot. Igaz, én sosem éreztem kellemetlennek, de nekem is volt olyan osztálytársam, aki bizony gyakran hozta fel a témát, és dicsekedett, hogy ő kivel, hányszor, hogyan. Hát rendkívül büszke lehet magára! Nagy tapsot neki.Szerencsére én már akkor el tudtam magamban könyvelni az illetőt hogy is mondjam… „csökkent intelligenciájúnak”.
Ti se hagyjátok, hogy az ilyen szájhős „barátnők” olyan bogarat ültessenek a fületekbe, amitől aztán nagyon nehéz lesz megszabadulni!
Igazából nem tudom eldönteni, hogy az a variáció rosszabb, ha egy lány csak össze-vissza hazudozik arról már tízen egynéhány évesen, hogy hányszor, kikkel feküdt le, vagy ha tényleg le is feküdt már valakivel/valakikkel, nem is egyszer. Oké, minden bizonnyal rosszabb, ha meg is teszi, bármiféle belegondolás nélkül. De azért ott is lehetnek komoly problémák, aki abban leli örömét, és attól érzi magát „nagynak”, hogy ilyeneket terjeszt.

Sajnos kevés fiatal látja hozzánk hasonlóan a dolgot, és akik ellenkezőképpen vélekednek, azokat szinte lehetetlen meggyőzni arról, hogy hülyeséget csinálnak, amikor 18 éves kor alatt csak a szexre hajtanak. Persze, ez a 18 év nem egy fix határ, elismerem, hogy léteznek lelkileg nagyon értett 16 évesek is, és nagyon éretlen 20 évesek is. És lehet a szexen gondolkodni, hiszen teljesen természetes dolog, na de nem kéne, hogy a kislányok idejének nagy részét ez töltse ki. Meg amúgy az is röhejes, ha a „nagylányok” is csak ezzel tudnak foglalkozni. Oké, része az életnek, de nem kell, hogy ez legyen az „értelme”. Vannak női magazinok is, ahol olyan rohadt nagy baromságokat tudnak kitalálni, hogy néha már lassan sírok a röhögéstől. A különféle „tesztek” a kedvenceim, pl. „mennyire passzoltok össze a pároddal szexuálisan”. Hát könyörgöm, drágáim, ezt most komolyan egy internetes, x. pontból álló kérdőív alapján akarjátok megfejteni? Erre csak ennyit: Au.Persze ilyen típusú tesztek kapcsán a tiniknek szólók sem jobbak.
Attól még, hogy a körülöttünk lévő világ eléggé szex központú lett, és a tiniknek is ezt nyomatják, nem kell elhinni, hogy akkor leszel „menő”, hogyha minél előbb elveszíted a szüzességed. Már hangsúlyoztam nem egy cikkben, de itt is megteszem, hogy szerintem ebben a korban előbb az embernek saját magát kéne megismerni (és nem, most nem csak az önkielégítésre gondolok, mielőtt valaki félreértené…), aztán ráér mással komolyabb, testi kapcsolatot létesíteni.
Igazából neked kell tudnod, hogy „hova tartozol”. Tőlem aztán tízen egy-két évesen is elveszítheted a szüzességed… De szerintem nem jó ötlet.
A gond igazából az, hogy az agyatlan birkákban még csak a kétség sem merül fel, és kefélnek össze-vissza. Azt hiszik, ettől lesznek többek. Pedig valójában egyre-egyre csak kevesebbek lesznek. Jönnek a csalódások, felhalmozódnak az eltüntethetetlen sérelmek, és néhány év múlva egy szexuálisan kiégett, lelki roncs lesz az illető.
Tudom, hogy ezzel a cikkel nem fogok világot váltani (ahogy egyikkel sem, és nem is áll szándékomban), de remélem, megnyugtatom azokat, akik hasonlóan gondolkodnak, mint én, hogy nem velük van a baj.

Ne legyél B.I.R.K.A.!