„Szuperélelmiszer”, „szuperétel”
2024. febr. 7., MDOSZ Hírlevél

A „szuperélelmiszer" vagy „szuperétel" nagyon népszerű fogalmak, főleg, ha az egészségről, táplálkozásról és ételekről esik szó.

Ezeknek a szavaknak nem létezik hivatalos meghatározása, jelentése, de általánosan olyan élelmiszerekről – általában, gyümölcsökről, zöldségekről – van szó, amelyek tápanyag-összetételük révén több egészségügyi előnyt nyújtanak más termékekhez képest. A média vagy az élelmiszeripar meg akar győzni arról, hogy a „szuperélelmiszerek" fogyasztásával lassítható az öregedés, megelőzhető egy-egy betegség, növelhető a fizikai erőnlét, vagy akár az intelligencia is. Így vált híressé a rosszindulatú daganatok ellen az áfonya, az antioxidánsokkal teli accai bogyó, a szív- és érrendszeri betegségek ellen a gránátalma, cékla, kakaó, lazac, a magas koleszterinszint csökkentésére a fokhagyma, és még sorolhatnánk. Sokan azt szeretnék gondolni, hogy egyetlen zöldség vagy gyümölcs képes elpusztítani a káros sejteket, méreganyagokat, de ezeken az

TUDTAD?
• Az egészségtudatosság egyre nagyobb teret hódít, a magyar emberek többsége úgy véli, hogy az egészség megőrzésének a kulcsa az egészségtudatos életmód.
• A „szuperélelmiszer"-nek vagy „szuperétel"-nek nem létezik hivatalos meghatározása, általában olyan élelmiszerekről van szó, amelyek tápanyag-összetételük révén több egészségügyi előnyt nyújtanak más termékekhez képest.

A teljes tartalmat lásd itt:
http://mdosz.hu/hun/wp-content/uploads/2018/04/Taplalkozasi_Akademia_Hírlevel_2018_04_Taplalkozasi_trendek-_180425.pdf