Nyereményjáték

Ilyen pendrive-ot nyerhetsz:

Élőkönyvtár

Ebben a különleges könyvtárban a könyvek megelevenednek. Könyvként élő személyeket kölcsönözhettek ki, akikkel fél-egy órát beszélgetve életútjukról, elveikről, nehézségeikről, vagy épp különbözőségükből személyes benyomásokat és tapasztalatokat szerezhettek, véleményt formálhattok. A könyvek mesélnek, de Te is felteheted saját kérdéseidet. 

A könyvek listáját hamarosan közzétesszük. A köteteket előjegyezhetitek.

LiskaLand a Kamaszfesztiválon

A LiskaLand Liska Tibor közgazdász nevéhez fűződik. A modellt középiskolások részére, kifejezetten a kamaszfesztival időtartamára alakította át F. Liska Tibor.

ÖkLandon minimális állam van, amit az állami alkalmazottak működtetnek. Az állam csak a működés feltételeit biztosítja, de nem avatkozik bele a gazdaságba.Mindenki maga döntheti el, hogy vállalkozó akar-e lenni vagy alkalmazott, munkavállaló.

Cél, hogy átéljétek, hogy mindenki saját maga dönt a sorsáról és amit dönt, az lesz. Ha jó döntést hoz – jó körülmények, jó anyagi helyzet a következmény. Ha rosszak a döntései, rosszabb a helyzete is. Sok ember döntésének együttese határozza meg az állam működését.