Sport - A megfelelő döntés
2011. szept. 21., Takács Dániel

Azt kérték, hogy bevezetésképpen írjak az alakformálásról, akár a lányok, akár a fiúk részére. Személy szerint nagyon fontosnak tartom a rendszeres testmozgást. Ahogy a mondás is tartja: „ép testben ép lélek”. De mindenekelőtt tisztáznunk kell magunkban, hogy mi a célunk, és milyen döntéseket kell meghoznunk, hogy elérjük várva várt alakunkat.

A mai világban a technikafénysebességgel fejlődik, és a különféle eszközök – akár a számítógép, akár a játékkonzolok –,vagy a legújabb sikerfilmek és a média új világot, új ideálokat teremtenek a fiatalok számára.Biztos nagyon jó teljesíteni egy új pályát vagy elérni egy új szintet a videójátékokban,  beleképzelni magunkat kedvenc sztárjaink helyébe és azon gondolkodni:   „Milyen is lenne, ha hasonlítanék a képernyőn látható izmos főhősre,vagy a vékony,csinos hölgyre Milyen jó lenne, ha nekem is ilyen izmos felsőtestem, vagy karcsú combom lenne!” Gondolom, neked is eszedbe jutott már ilyesmi.

Mondok valamit,  ami valószínűleg nem világmegváltó újdonság, még csak nem is féltve őrzött titok. A filmsztárok is heti több tíz órát töltenek a konditeremben vagy a szabadban edzéssel. Kőkeményen, előre meghatározott (és szakember segítségével kialakított) edzésterv szerint megdolgoznak az alakjukért, figyelnek az étrendjükre és a megfelelő minőségű ételek fogyasztására.
Felmerülhet benned a gondolat: „Jó, de ők ezért pénzt kapnak, híresek és bőven van szabadidejük.” Valóban sok pénzt kapnak azért, hogy jól nézzenek ki, de azért nekik is keményen teljesíteniük kell, senki nem csinálja meg helyettük a gyakorlatokat, senki nem edz helyettük és nem hiszem, hogy egy híres embernek akad akár egy szabad órája is – a napirendjük nagyon szorosan be van osztva.
Nekik is meg kellett hozniuk a saját döntéseiket, nekik is áldozatokat kellett hozniuk a kívánt cél érdekében. Persze lehet, hogy ezeket a célokat mások tűzték ki (például a menedzserük egy jó szerep érdekében, vagy a rendező, aki azt kívánja, hogy a színész egy hét alatt fogyjon le tíz kilót), de ezt nekik is akarniuk kell, mert ha ők nem akarják elérni, akkor nem fog sikerülni.
Ők is emberek akár csak te vagy én. Nincs semmi nagy titok a dolgokban, csak meg kell hozni a megfelelő döntést. Ez a legnehezebb,de aki akar, az képes rá.Szóval merd meghozni saját döntéseiteket,hogy „Igen,nekem is lesz olyan alakom!” Lehet a célod egy tökéletesen kidolgozott alak a strandszezonra, vagy csak szeretnéd ledolgozni azt a kis úszógumit – mindennek az alapja, hogy elhatározod magadban: tenni akarsz azért, hogy elérd a célodat.