Unatkozom. Mit csináljak?
2020. ápr. 24., szerkesztőség

Szeretnénk pár ötletet adni azoknak, akik nem tudják mivel töltsék el az ölükbe szakadt szabadidőt!

Nézzünk néhány lehetőséget:

- Tanulj valami újat.

Például főzni. Keresd elő a családi receptkönyvet - feltehetően van ilyen -, és próbáld ki magad. Vagy kérd meg anyukádat-apukádat, hogy a kedvenc ételedet tanítsa meg elkészíteni. Vagy tanulhatsz varrni. Nagyon vagány dolog, amikor valaki megdicséri a ruhádat, megkérdezi, hogy hol vetted, és azt tudod neki mondani, hogy én készítettem, én alakítottam át. Nem kell nagy dolgokra gondolni, akár pár gyönggyel is fel lehet dobni egy régi blúzt. Vagy elkezdhetsz hangszeren játszani.


- Alakítsd át a környezeted,

hogy színesebbek legyenek a hétköznapjaid. Rendezd át a szobád, vagy, ha a szüleid engedik, ki is festheted, dekorálhatod. 


- Ismerkedj!

Sok újságnak, vagy oldalnak vannak barát- vagy társkereső oldalai. Használd ki! Érdekes emberekkel ismerkedhetsz meg, akkor is, ha nem születnek életre szóló barátságok.

- Sportolj! 

Rengeteg online elérhető mozgáslehetőség van, keress magadnak megfelelőt - jóga vagy egy komolyabb edzés? Rengeteg cég és híres ember segít az otthoni sportolásban. A mozgással boldogsághormonok termelődnek, jobb lesz a kedved, a káros anyagok gyorsabban kiürülnek szervezetedből, mivel felgyorsul ilyenkor az anyagcseréd. Magaddal is jobban megbarátkozhatsz, hiszen a rendszeres mozgás jobb alakot is jelent!


- Olvass!

És nem csak a kötelező irodalom létezik. Kérd meg az ismerőseidet, hogy ajánljanak olvasnivalót, de a családi könyvtárban is szétnézhetsz.


- És lehet, hogy most fogod azt gondolni, hogy nem vagyok normális, de: segíthetsz a szüleidnek. Autót mosni, füvet nyírni, mosd ki a szennyest, vasalj ki. Biztosan örülni fognak. De az biztos, hogy javít a kapcsolatotokon, és valószínűbb, hogy majd elengednek egy vágyott programra, ha látják, hogy igyekszel.

Írd meg nekünk, ha van más ötleted!