Mit eszik egy egyetemista?
2014. jan. 3., Porcsalmy Zsófia

Az egyetem olyan szempontból is más, mint a középsuli, hogy olyan menzája sincs, ahova a kis bérleteddel lemész szünetben, és azt eszed, amit adnak...Hol?

A BME mellett például nem tudsz elmenni úgy, hogy legalább három helyen ne adnának hideget-meleget.
Lehet válogatni: pékség, menza, a másik menza, pékség, kínai büfé, levesező, vagy a tócsni, vagy az épületek büféi... és most csak párat emeltem ki, ahol már megfordultunk.
Ahhoz képest, hogy olcsó, jó is az étel, kellemes a hangulat, jófejek a pultosok.
A tócsnit nagyon megkedveltük, friss házi ételek, aranyos pultos néni. Például, egyszer barátnőmékkel beültünk oda enni, de előtte beugrottunk a mellette lévő latte-ba egy kis kávéért. Fehér papír termopohárkába volt, úgy nézett ki, mint egy leveses izé. - ami most naggyon menő, nem tudom, én nem vagyok túl nagy leveses...- A néni egyből azt mondta, hogy bármit lehet, akár a saját kis szendvicsét is eheti az ember, de azt a műanyag por vacakot vigyük ki onnan. Az az egyetlen, amit nem tűr meg... persze, amikor elmagyaráztuk, hogy csak kávé, akkor megnyugodott, sőt, elnézést is kért.:)

Lehet ott is enni, nyugiban leülni, röhögcsélni mellette - ha társasággal vagyunk. Ha nem... akkor akár tanulhatunk is. :P De el is lehet vinni, ha jobban érezzük magunkat nagyobb társaságban, az előadó előtt bandázva. :) Persze, olyankor nem melegítik meg, szóval ha már nincs nyitva az épület büféje, és nem vagy jóban a büfésnénivel, akkor hideget eszel. :D

Persze, a jó kis otthoni kosztnál nincs jobb, de Anyu sem tud nap, mint nap főzni, és nekem sincs kedvem.:D (meg egy fárasztó nap után energiám se.)

Ezeken felül még fontos számomra az is, hogy mit eszem. Az egy dolog, hogy étel-allergiám is van és célszerű lenne az ahhoz tartozó diétát tartani, de mellette például olyan dolgokra próbálok figyelni, hogy ne állandóan gyorskaja legyen (pl. meki), sült krumpli, olajban tocsogós, vagy ne több napon keresztül ugyanaz, pl tészta.

Ti mire figyeltek, ha valahol ebédet kell választani?