Légkalapáccsal a tükörnek
2023. okt. 27., Lina Folk

Képzelj el egy világot, ahol a szépség a magabiztosság forrása, nem pedig az idegességé. Gondolj bele, milyen lenne, ha a "Tükröm, tükröm"-öt bezúznánk egy hatalmas légkalapáccsal. Ha aki a legszebb szeretne lenni, az lenne a legőszintébb. Aki pedig értékesnek szeretné érezni magát, az megtanulná elfogadni és szeretni a külsejét.Ebben a világban a reklámok nem arra tanítanának, hogyan takard el önmagad, hanem hogy, hogyan mutass meg minél többet. Az igazi nő nem arról beszélne, hogy mit szeretne megváltoztatni önmagán, hanem büszkén viselné a külső adottságait.
Azt mondanád: "Édesem, tanulj meg tisztelni, mielőtt kritizálsz! Nem tetszik? Hozzá sem érhetsz." A barátnőiddel pedig nem a cukor hiánya lenne a téma, hanem a mámorító öröm, amikor az ember finomat eszik.

A nők szeretnék az alakjukat, a bőrüket és a hajuk színét. A szexinek pedig semmi köze nem lenne a sminkelési tudományodhoz. Az uszodában átöltözve, semmiképpen sem merülne fel a narancsbőrről megejtett, idegőrlő bájcsevej. Megértenénk, hogy a szép nem tökéletes. A szép, az szép. A nő pedig azért gyönyörű, mert a porból lett formázva valami lélegzetelállító. Minden porcikája rejtély és izgalom. Egy élő, lélegző csoda. A hajlatok, a lapos és gömbölyű, a kicsi, a nagy, a felhős, a göndör, a sima. A csillogó, a fakóbb, az ősz és ráncos, a tejfehér, a kreol és a fekete. Soha ki nem ismerhető, soha meg nem unható. Örökké változó, örökké gyönyörű, örökké kívánatos.

Azt gondolod, a nőnek élete végéig kell küzdenie azért, hogy szeresse önmagát? Miért tartod hibának, ha gyönyörűnek látod magad? Annyira sokáig hallottad, hogy dobozba kell zárnod a külsőd, hogy végignézzenek majd rajtad az utcán, hogy magad is elhitted. Pedig színes vagy, kreatív, értékes és elképesztően különleges. Igen, te! Nem csak azok a lányok, akikre irigykedve vagy lemondóan nézel. Te vagy a legszebb mind közül, ha szereted önmagad.

A tökéletes nem szép. Az tökéletes. Az igazi nő nem tökéletes. Éppen azért nő. A hibáitól lesz olyan lélegzetelállítóan izgalmas. Mert ha ránézel nem látod azt a pici anyajegyet, sem a kicsit puha pocakot. Egyáltalán nem tűnik fel, hogy vastag a combja, vagy túl kicsik a mellei. A nőt látod. A mosolyát, a mozgását, a gesztikulációt, a nevetést. Az összhangot és magabiztosságot.

Ha hibátlan akarsz lenni, ne is olvass tovább! Ha nő akarsz lenni, akkor jól figyelj! Lázadásra buzdítalak! Fogd meg a saját légkalapácsod és verd szét ripityára azt a hazug tükröt! Ints búcsút a kegyetlen világnak, ami megkeseríti az életed, és csodálkozz rá az értékes dolgokra! Ha egészen bátor vagy, akkor csatlakozz hozzánk és vállald be, hogy szép vagy, ahogy vagy!

Változtasd meg a gondolkodásmódod! Menjünk szembe a trenddel! Tanuld meg szeretni önmagad, és legyél igazi nő! Aztán lehet festegetni a kontúrokat...

Ha további cikkeket szeretnél Linától olvasni, a blogját itt találod:
http://tiverina.blogger.hu/