Az önkielégítéstől a szexuális kapcsolatig
2012. nov. 8., A-HA! Országos szexuális és mentálhigienes oktatóprogram

A gyermekek a nemi érés beindulásával nemi szervük ingerlésével csökkentik a bennük dúló feszültséget. A szexualitás ennél sokkal többet jelent. Aki megáll ennél a fázisnál, nagyon sok mindent kihagy az életéből!Az önkielégítés, az első ejakuláció és az orgazmus

Tegyünk először is tisztába két fogalmat, a maszturbációt és az önkielégítést, mert tapasztalatom szerint van kis kavalkád e téren a fiatal fejekben. A maszturbáció a nemi szervek kézzel történő ingerlése, az, amikor a csaj vagy a srác önmagának okoz kézzel szexuális izgalmat vagy kielégülést, orgazmust. Az önkielégítés fogalma azonban tágabb, ugyanis, bár ezt is önmagadnak végzed, a kezeden kívül valamilyen segédeszközt is használhatsz, például ágyneműt, vízsugarat vagy éppen csak összehúzod a combizmaidat, ringatózol és még sorolhatnám... Ugye, már érted a kettő közti különbséget? Nincsen ebben semmi ciki, mert az önkielégítés és a maszturbáció is az ifjúkori érés természetes velejárója. Sőt, nélkülözhetetlen szerepe van a későbbi erotikus kapcsolat megalapozásában.

Sok családban sajnos problémát jelent ennek kezelése, nem lehet erről beszélni, amit csak azért nem értek, mert amikor ők tinédzserek voltak, ők is ugyanebben a cipőben jártak, ugyanezt csinálták. A lényeg, hogy az önkielégítés egyáltalán nem ártalmas (hacsak nem válik rögeszméssé a dolog).

A srácoknak könnyű, mert ők az önkielégítés módjára ösztönösen ráéreznek, bár az első ejakuláció váratlanul érheti őket… Amikor azonban elkezdődik az igazi szexuális életük, azonnal rájönnek, hogy mennyivel jobb, ha egy igazi, hús-vér csaj a partnerük.

A lányoknak nehezebb dolguk van. Ők általában fokozatosan tanulják az önkielégítés módszereit különböző olvasmányokból, barátnők elbeszéléseiből, illetve folyamatos kísérletezés során. Minden nőnél a csikló reagál a legérzékenyebben az ingerlésre, ez juttatja el legkönnyebben a lányokat az orgazmusig. Ez se ciki, ez is teljesen normális, sőt nagyon sok csaj így, önkielégítéssel ér el először orgazmust. A lányoknak sem szabad azonban túlzásba vinni, és jobb, ha nem használnak semmilyen segédeszközt. Gondolj csak bele, szerinted az első közös szexuális szárnypróbálgatásnál ugyan melyik srácnak van esélye felvenni a versenyt egy hosszú távon kikísérletezett örömszerzési módszerrel? Ezért az a legjobb, ha a kamasz lányok csak a saját kezüket használják, és azt sem gyakran.

Mindkét nemnek van azonban tanulnivalója. A srácoknak a magömlés kontrollját és késleltetését kell elsajátítaniuk, a lányoknak magát az orgazmus képességét, tehát hogy el tudjanak jutni az orgazmusig önkielégítéssel, majd párkapcsolatban.

A barátságtól a szeretetig, szerelemig

Akkor lépsz ki a gyermekkorból, amikor egy bálványozott ellenkező nembeli, idősebb ember helyett egy veled egyidősbe leszel szerelmes. Tudod, jön a rózsaszín köd… Totál össze vagy zavarodva, az érzéseidet magad sem érted, még a legbizalmasabb barátodnak sem mondasz semmit. Így gyakorlatilag mindenféle kritika, megjegyzés, cikizés nélkül fedezheted fel saját érzelmeidet a szerelemmel kapcsolatban.Következő lépésként az addig titkolt, sokszor szégyellt érzéseidet el kell mondanod valakinek, egy jó barátnak, akitől megerősítést és támogatást vársz. Onnantól, hogy megosztod vele féltve őrzött titkodat, barátságotok is mélyebb lesz.

További részletek a www.a-ha.hu oldalon