Óvszerrel védekeznétek?
2024. jún. 3., tuti.elte.hu

Olvasd el, hogy mikre érdemes figyelni.

A helyes óvszerhasználat

Nagyon fontos a megfelelő méretű óvszer használata. Ha egy óvszer túl szűk, akkor kiszakadhat, ha túl bő, akkor lecsúszhat a péniszről. Ha nem megfelelő méretű, elvonhatja a figyelmet, és esetleg emiatt nem lesz örömteli a szex. Az online mérettáblázatokból kikereshető, hogy az adott nagyságú péniszhez milyen méretű óvszer ajánlott. A legtöbb boltban az átlagos méretű (hossz: 17,5 cm, szélesség: 5,2 cm) óvszerek kaphatók. Ettől eltérő méretű óvszereket gyógyszertárakban lehet beszerezni.
Ajánlott nyugodt körülmények között begyakorolni az óvszer felhúzását.

Srácok, ezekre figyeljetek:

A csomagolást az ujjaiddal (nem fogakkal tépve, bár ez menő, de ettől sérülhet az óvszer) érdemes kibontani. A csomagolás szélén könnyedén eltéphető, általában egy bevágás mutatja, hol lehet kibontani.

Felhúzáskor a legörgethető pereme legyen kifelé, a csúcsa pedig felfelé.

Két ujjaddal összeszorítva a csúcsot a levegőt nyomd ki belőle, így helyezd rá a gumit a merev pénisz tetejére, mint egy sapkát!

Eközben a másik kezed ujjaival görgesd lefelé az óvszer peremét a hímvessző tövéig!

Ha levegő marad az óvszer alatt, akkor azt a kezeddel simítsd ki alóla, és ellenőrizd, hogy az óvszer megfelelően illeszkedik-e!

Szex közben egyszer-egyszer érdemes ellenőrizni, hogy a helyén maradt-e az óvszer.

Fontos, hogy a péniszt a magömlés után rövid időn belül, még mielőtt a merevedés megszűnne, húzd ki a hüvelyből, mert az elernyedt hímvesszőről az óvszer lecsúszhat, és emiatt ondó kerülhet a hüvelybe. A mozdulat közben a hímvessző tövénél fogd meg az óvszert, hogy ne mozduljon, csússzon el. Tudnod kell, hogy ondó már magömlés előtt kerülhet a hüvelybe, azért nem jó megoldás a gumit „menet közben” felhúzni.
Használat után óvatosan húzd le és köss rá egy csomót, úgy, hogy az ondó benne maradjon, és az eredeti csomagolásába vagy egy zsebkendőbe csomagolva dobd ki egy kukába (ne a WC-be, ne a bokorba, ne a pad alá a parkban, hadd ne folytassuk!).

Forrás: https://tuti.elte.hu/a-tinedzserkori-fogamzasgatlas/

Videókat, fejtörőket és sok más érdekességet találsz az oldalon. Kattints!