Nem a méret a lényeg?
2012. okt. 31., Dr. Klujber Valéria

A kamasz-szexualitással kapcsolatos oldalak tele vannak a fiúk kérdéseivel, hogy megfelelő-e a hímvesszőjük mérete.
Gyakorlatilag csak ezt akarják tudni.
A válasz erre általában ez:Átlagos pénisz méret ernyedt állapotban: 8,5 cm Ugyanaz erekció közben: 13-16 cm Legkisebb mért pénisz: 1,6 cm A legnagyobb: 29 cm Általában 10-14 évesen kezd nőni ( a szőrzet növekedését és a herék megnagyobbodását követően) és 16-20 éves korig nő.A növekedés általában a hossz-mérettel kezdődik, ezt követi a vastagság növekedése. Általában a testmagasság kialakulása után még folytatódik a pénisz méretének növekedése egy-két évig. Ha a növekedés 14 éves korig nem indul meg, akkor érdemes orvoshoz fordulni, bár kicsi az esély, hogy valóban probléma lenne.

Néhány táblázat ahhoz, hogy választ kapjatok arra, megfelelő-e a saját méretetek.

Az alábbi ábrán az erekcióban lévő és ernyedt méreteket látjátok centiméterben. A vízszintes tengelyen lévő percentilis számok azt jelentik, hogy a férfiak hány százaléka van az adott méret ALATT. 10-es percentil ezek szerint az a méret, aminél kisebb a férfiak 10%-ának van. Az 50-es percentil a középméret, 90 fölött vannak a csúcs-méretek. Alatta ugyanezt látjátok táblázatos formábanAz egyszerűbb átláthatóság miatt külön feltüntetem az átlagos méret-tartományt

ÉLETKORONKÉNT. 

10-11 évesen: 4 cmtől 8 cmig
12 évesen: 5 cmtől 10 cmig
13 évesen: 5 cmtől 12 cmig
14 évesen: 6 cmtől 14 cmig
15 évesen: 8 cmtől 15 cmig
16 évesen: 10 cmtől 15 cmig
17 évesen: 10 cmtől 16 cmig
18 évesen: 11 cmtől 17 cmig

A rajz mutatja, hogy HOL kell mérni, illetve, hogy a zsírszövet vastagság nagyban befolyásolhatja a mért értéket…


Brazíliai fiúkon 2007-ben mérték az alábbi ÁTLAG adatokat nem erektált (nyugalmi) állapotban úgy, hogy a zsírszövet alatt, minél közelebb a testhez kezdték és a hímvessző csúcsáig mérték a távolságot. Ha össze akarod hasonlítani a saját méreteddel, akkor ugyanígy járj el! Ne felejtsd el, hogy nem mindenki serdül egyszerre, tehát a méretek kb. 20 éves korig változnak.

10 évesen: 7.4 cm
11 évesen: 7.8 cm
12 évesen: 8.6 cm
13 évesen: 10.1 cm
14 évesen: 11.5 cm
15 évesen: 12.9 cm
16 évesen: 13.3 cm
17 évesen: 14.3 cm
18 évesen: 14.5 cm

Épp most olvastam Kurt Vonnegut könyvét, a Bajnokok reggelijét, aki 50 éves születésnapjára írta ezt a könyvet, amiből kicsit idézek:

„Dwayne Hoovernek mellesleg szokatlanul nagy hímvesszője volt, és nem is tudott róla. Az a néhány nő, akivel életében dolga volt, nem rendelkezett kellő tapasztalattal ahhoz, hogy megítélhesse, átlagosak-e Dwayne méretei. A világátlag tizennégy egész kilenctized centiméter hosszúság és három egész nyolctized centiméteres átmérő volt vérrel telt állapotban. Dwayne hímvesszője vérrel telt állapotban tizenhét egész nyolctized centiméter hosszú és öt egész négytized centiméter átmérőjű volt.Dwayne fiának, Nyuszinak pontosan átlagos méretű volt a hímvesszője.”


És innentől kezdve a regényben egy ideig mindenkit a hímvesszője mérete jellemez.

A könyvben egyébként a nők jellemzője nem a mellméret (mint ezt mondjuk egy nő megjegyezné), hanem a mellbőség, derékbőség, csípőbőség. Mint „tudjuk”, a férfiak a derék és csípőbőség aránya alapján tekintik a nőt vonzónak.

Vajon tényleg így van?????????
Szerinted?