Szex vagy szeretkezés?
2023. ápr. 20., Kocsis Gábor, hasznaldfel.hu

Nekem tetszett ez az írás, olvassátok el. Mindenkinek szól.

„Csodálatosan kifejező nyelv a miénk: lelki állapotunk, betegségeink fizikai és lelki összefüggései, valamint cselekvéseink mélyebb tartalma is megjelenik sok szavunkban. Ilyen például a szex szinonimájaként használt szeretkezés is. Mert míg a szex a vágyról, a biológiai ösztöneink kielégítéséről, az ego diadaláról, az öröm kereséséről szól, addig a szeretkezésben benne van még valami, ami sokkal többé teszi azt. Benne van valami, amit a magyar nyelv tökéletesen ki is fejez. A szeretkezésben benne van a szeretet.
Nem pusztán a szex szeretete, hanem a másik ember őszinte, tiszta, feltétel nélküli szeretete. Odafigyelés, gondoskodás, tisztelet. Minden, ami magában a kapcsolatban is benne kell, hogy legyen – feltéve ha a két ember tartós, kiegyensúlyozott, boldog együttélésre vágyik. A szeretkezésben benne van minden, amit a magazinok, a szakértők és az önjelölt észosztók soha nem fognak tudni ügyes praktikákkal kiváltani. Benne van mindent, amit két ember csak egymástól tanulhat meg.
A szex lehet eszköz, de a szeretkezés soha. A szeretkezés önkifejezés. Személyes és közös önkifejezés. Nagyon jó tükre ez egy párkapcsolatnak. Pusztán a vágyak kielégítésére szolgáló, a problémákat feledtetni kívánó szex zajlik éjszakánként köztetek? Vagy jelen van benne a tiszta szeretet?”

„Szex vagy szeretkezés történik köztetek?
Csak beteljesülnek a vágyak, vagy ha valami épp nem jó a másiknak, azt észreveszitek? És ha észreveszitek, változattok rajta? Majd ezután, amikor a másik már megkapta a testedet, és a vágyak kielégültek, magadra hagy (akár az ágyban maradva), vagy boldogan néz a szemedbe akár még hosszú percekig? Elfordul és alszik, vagy jól esik még neki érezni a bőrödet, simogatni Téged, összebújva elaludni veled?És reggel, amikor felébredtek, érkezik a csók, az ölelés, a mosollyal kísért „szeretlek”? Vagy csak kezdődik egy új nap, és két egymás mellett élő test egymástól függetlenül, külön keresi azt, hogy a saját igényei hogyan teljesülhetnek be? Vagy már kifejezetten azt keresik, hogy az igényeik hol sérülnek, miben lehet a másikat hibáztatni, és hogyan lehet ebből az egészből kimenekülni?”

A teljes írást elolvashatod itt:
http://hasznaldfel.hu/2016/10/tenyleg-a-jo-szex-a-boldog-parkapcsolat-titka.html