GINA
2012. jan. 10., Dr. Klujber Valéria

Van egy GHB nevű szer, színtelen, szagtalan, íztelen, festéklemosó szer, 3 000 Ft-ba kerül egy üveg, bárki szabadon megvásárolhatja boltban és rendelheti a neten. Ginának hívják.

Pár csepp bármilyen italba csöppentve kb. 10 perc leforgása alatt teljes tudatkiesést okoz, néhány másodperc  szédülés után ájulást.Hétvégi diszkókban a pohárba cseppentik, amikor nem figyel oda, összeesik, aztán a segítőkész közelben levők kiviszik és elrabolják. Vagy véglegesen, vagy csak a nemi erőszak idejére, ami nem erőszak, hiszen magatehetetlen az ember. Gyorsan kiürül a szervezetből, pillanat alatt teljes éberséggel tér magához, legfeljebb nem érti, hogy hogyan került az adott helyszínre. Embert is lopnak a szer segítségével!

A hétvégén három fiatal olyan sokat kapott belőle, hogy eszméletlenül találtak rájuk és lélegeztetni kellett őket. Könnyű túladagolni.

Ma már előre preparáltan is használják, tehát az originál, vagy annak tűnő üvegbe előre beteszik. Pl. Pókerbarlangokban, a nyertest a csinos lányok meghívják egy üveg italra, aztán a toxikológián ébred ruházat, pénz, nyeremény, mobiltelefon nélkül.

Védekezni nem lehet ellene, csak megelőzni:
Senki ne hagyja a poharát felügyelet nélkül!
Ha üvegből iszik, a hüvelykujja legyen az üvegen!
A társasággal érkezők, a társaságban levők ne hagyják magukra soha egyik társukat se!


Mostanában erről több hírben is hallhattatok.

„Január 8-án délelőtt 11-kor még javában buliztak a fiatalok a Hajógyári-szigeten. Az a három fiatalember is itt szórakozott, akiket január 7-én reggel a közei HÉV megállóból vittek életveszélyes állapotban az Erzsébet Kórház intenzív osztályára. Mindannyian GHB-t, vagyis a Gina nevű kábítószert fogyasztották. Rajtuk kívül ugyanaznap éjszaka még 6-an kerültek be a toxikológiára hasonló szerhasználat miatt.”

Vigyázzatok magatokra!