Ki is vagyok én?
2023. nov. 20., Lehel Csaba

Vajon csak egyszerű fizikai halandó lennék? Tényleg??? Pár évtized, és teljesen meg fogok szűnni? Van-e akkor az életemnek értelme? És mi az? Miért vagyok itt?

Egy válasz.Komoly kérdések ezek, téged nem foglalkoztatnak? Létezik az, hogy az életem csak erről a sok szenvedéssel, betegséggel és robottal teli pár évtizedről szólna? Oké, most semmi bajom, de vak sem vagyok. Ennyi lenne? Vagy van azért valami, ami ennél több? És ha van, mi az?

Sok-sok kérdés, de jó lenne tudni a válaszokat... Vajon miért és hogyan alakult ki ennyi vallás a Földön? Nem lehettek mind hülyék... És ennyiszer, ez már csak nem lehet véletlen... Lehet, hogy nekik sem volt értelmes válasz a pár évtizednyi szenvedés, és keresgéltek? Vajon mit találtak? Mind valami mást, vagy az is lehet, hogy csak másképp hívják, de végül is ugyanarról beszélnek? Újabb jó kérdések...

Tegyük fel, hogy van valami ezen túl. De hogyan tudhatom meg, hogy egyáltalán létezik? Nincs sok értelme a létezésének, ha annak semmi jelét és bizonyítékát nem kaphatom meg... És ha létezik, mi közöm nekem ahhoz? Megint csak kérdések...

Help! Hilfe! Válaszokat akarok!!!

Na jó, legyünk pozitívak: tegyük fel, hogy létezik, és erre bizonyíték is van. Hol? Lehet, hogy már a tudósok is beleszaladtak? Nézzük csak, Einstein nagyon okos volt. E=mc2 Anyag, fény és energia... És mit mondanak az atomfizikusok? Sok-sok apró, energiával teli, rezgő kis részecske, és köztük szinte légüres tér: ez lenne az atom, sőt, még az atommagra is ez igaz. Tehát az anyag nem egy tömör valami? Csak rezgő energia? Mintha Einstein is ilyesmit mondana: az anyag tömege energiával leírható, azzá alakítható. Az energia lenne a lényeg? Érdekes, mintha egyre újabb formáit fedeznénk fel. Tévé, rádió, mobiltelefon, wifi. Mind olyan rezgést és energiát használ, amikről dédapáink még csak nem is hallottak. Pedig ezek az energiák nyilván akkor is léteztek. Lehet, hogy léteznek további olyan formái, amikről én most nem tudok? (Bezzeg majd a dédunokáim...) Na jó, tegyük fel, hogy ez valószínű. Itt van például egy újdonság: aurafotózás. És ez már nem is a fizikai testhez kötődő energiát tud detektálni. Energia anyag nélkül? Ez netán rám is igaz? Hú, ez izgi, akkor itt van valami... Szóval a kulcsszó: energia!!

Hallottál már a regressziós hipnózisról? Több mint 50 éve fedezték fel, többek közt Dolores Cannon, hogy hipnózis közben egyesek olyan emlékekről kezdenek el beszélni, amiket nem élhettek át ebben az életükben. Mégis nagyon pontos leírásokat adtak, sokszor nagyon régi eseményekről. Egy idő után az egyetlen értelmes magyarázat a jelenség kutatói számára az maradt, hogy ezek az emberek akkor és ott (is) éltek. Azóta ezt sikerült tudományos alaposságú, reprodukálható módszerré fejleszteni, Dolores Cannon rengeteg információt tudott így összegyűjteni a Föld, sőt az Univerzum történetéről. 

Hogyan?? Mit mondasz?? Lehet, hogy én is éltem már korábban? Több életem volt? Na, ha van egy kis szerencsém, akkor nem is ez az utolsó...

És lehet, hogy tényleg nem az? Hallottál már a halálközeli élményről? Emberek majdnem meghalnak, de aztán mégsem, és amikor magukhoz térnek, hasonló dolgokról mesélnek: alagútról, amin átmennek, és a túloldalán nagy fény várja őket. Angyalokról, szentekről, nagy-nagy szeretetről. Legtöbben már nem is akarnak ide visszatérni. Nagyon szép ilyen élményt ír le Betty J Eadie Átölel a fény című könyve.
http://www.libri.hu/konyv/atolel-a-feny.html
Ő például találkozott Jézussal is.

Jesszusom! Ezek szerint ő még mindig él??

A materialista tudomány a halálközeli élményt az agy alacsony oxigén ellátottságú állapotával próbálja magyarázni. Tehát szerintük anyagi alapja lenne az egésznek, bár minderre nem sok bizonyítékuk van. Meg amúgy is elég furcsa, hogy ennyire hasonlók a leírások. Összebeszéltek volna? Sőt... Nemrég épp egy Eben Alexander nevű híres idegsebész esett kómába egy egész hétre, a kritikus agyterületek működése bizonyítottan leállt, az orvosok már le is mondtak róla. Aztán mint ha mi sem történt volna, felébredt, és gyönyörű élményről számolt be, amit le is írt A mennyország létezik című könyvében.

Aha, szóval rakjuk csak össze... Ezek szerint van energia anyag nélkül, talán bennem is. Sőt, lehet, hogy alapvetően energia vagyok, és nem ez a fizikai test... Ez csak a jelenlegi ruhám. Úgy tűnik, élhettem már korábban is, és ezután sem fogok csak úgy eltűnni a süllyesztőben. Sőt, ha igaz, most is létezik Jézus és a mennyország is, sok-sok szeretettel.

Huh, így már egészen más. Így már van értelme keresgélni...