Tanulás másképp - a félév után új lendülettel
2022. jan. 20., Kiss Éva

Amióta az internet létezik kinyílt a világ.
Miben változtatta meg az internet a tanulási lehetőségeket?

Napjainkban, ha valamiről információt szeretnénk szerezni, első és legkézenfekvőbb módja, hogy rákeresünk a neten. Használd ki a világháló nagyszerűségét a tanulásban is!

Mindannyian mások vagyunk: különböző emberek, különbözőképpen fognak fel, vagy memorizálnak dolgokat. Az interneten szerzett tudás remek kiegészítője lehet az iskolai órákon elhangzottaknak. Ráadásul melyik tanár ne értékelné, ha egy témának Te külön utánanéztél?

Szóval, ha az órán elvesztetted a szálat, vagy hiába olvasod 5x is el a tankönyvi anyagot, valahogy mégsem áll össze a fejedben, próbáld meg másképp! Nemcsak weboldalakat kereshetsz, a Youtube-on is érdemes körülnézned. A videókat bármikor megállíthatod, újranézheted, onnantól, ahol elakadsz.

Ha érettségire készülsz, különösen érdemes végigböngészned a Youtube-on található csatornákat, ahol tantárgyak szerint (akár tételekre bontva is) több száz videó érhető el.

Arra azért mindig ügyelj, hogy hiteles oldalakról vagy csatornákról szerezz információt!

Ha mindez még mindig nem hozta meg a kedved a tanulás új alternatíváihoz, íme Edgar Dale kutatása, amely azt kívánta bemutatni, hogyan tanulnak a legjobban az emberek.